Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

23 December, 2013

23 Δεκεμβρίου 2013: Οι banksters γιορτάζουν 100 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας!

του system failure

Τον Δεκέμβριο του 1913, ο τότε Αμερικανός πρωθυπουργός Woodrow Wilson, βάζει την τελική υπογραφή για το νόμο γνωστό ως Federal Reserve Act. Οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες παίρνουν οριστικά τον έλεγχο του χρήματος στις ΗΠΑ. Από τότε και για 100 χρόνια μέχρι σήμερα, ζούμε στην εποχή της τραπεζοκρατίας. Το μόνο διάλειμμα πραγματικής ειρήνης και ευημερίας για τη Δύση από τότε, είναι ίσως η περίοδος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ως τις αρχές της δεκαετίας του 70, αν και οι διαμάχες, οι δικτατορίες και οι πόλεμοι δεν έλειπαν ούτε από αυτή την περίοδο.

Το πρώτο μεγάλο τεστ των νέων συνθηκών ήταν το κραχ του 1929. Οι banksters ελάττωσαν την ποσότητα του χρήματος στην αγορά, εξαφανίζοντας τους ανταγωνιστές και οδηγώντας στη φτώχεια εκατομμύρια Αμερικανούς. Το ίδιο συνέβη λίγο-πολύ και στην κρίση του 2007-08.

Παρόλο που η Μεγάλη Ύφεση ήταν ένα πεδίο δοκιμής των νέων συνθηκών, ο κανόνας του χρυσού που ίσχυε τότε, απέτρεπε την "Ομοσπονδιακή" Τράπεζα να τυπώνει χρήμα κατά βούληση και να φορτώνει με περισσότερο χρέος την κυβέρνηση. Οι banksters δεν μπορούσαν να ελέγχουν πλήρως την κυβέρνηση μέσω του χρέους και έτσι ο Ρούσβελτ με την ισχυρή του προσωπικότητα, κατάφερε να περάσει διάφορους νόμους, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε και να δώσει ελπίδα στον Αμερικανικό λαό.

Το 1971 ο Νίξον καταργεί την άμεση μετατρεψιμότητα του Αμερικανικού δολαρίου σε χρυσό και καθώς το δολάριο είχε γίνει το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, η κυριαρχία των banksters εδραιώθηκε οριστικά.

Οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρίες δεν μπορούσαν να περιμένουν. Μόλις δύο χρόνια μετά (Σεπτέμβριος του 1973), διεξάγουν ένα άλλο μεγάλο πείραμα, τόσο μεγάλο, που συνεχίζει να διεξάγεται ακόμα και σήμερα. Αποκαθηλώνουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Αλιέντε και επιβάλλουν μια δικτατορία 17 ετών στη Χιλή με τον δικτάτορα Πινοσέτ να υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Η Χιλή γίνεται το πρώτο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού. Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα "παιδιά του Σικάγο" συμβουλεύουν τον δικτάτορα Πινοσέτ να διαλύσει το κράτος και να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Η Χιλή καταλήφθηκε από μεγάλα καρτέλ, εταιρίες Αμερικανικών συμφερόντων και οι άνθρωποι υπέφεραν από τη φτώχεια και από το βάρβαρο καθεστώς του Πινοσέτ.

Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και άλλοι οργανισμοί, γίνονται τα βασικά εργαλεία της εισβολής σε άλλες χώρες κατά τις επόμενες δεκαετίες και το αποτέλεσμα ήταν πάντα μαζική καταστροφή των οικονομιών. Σήμερα, για πρώτη φορά, το πείραμα διεξάγεται σε μια αναπτυγμένη περιοχή του Δυτικού κόσμου, που λέγεται ευρωζώνη.

Σχετικά άρθρα:No comments:

Post a Comment