Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

19 December, 2013

Ο ορισμός της απύθμενης υποκρισίας

του system failure

Είναι αλήθεια ότι δεν μου άρεσαν καθόλου αυτά που ακούστηκαν για τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσίευση του πόθεν έσχες. Δεν μου αρέσει να βλέπω Αριστερούς να έχουν μετοχές και καταθέσεις εκατομμυρίων.

Η περίπτωση των τριών δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί ο καπιταλισμός και η τελευταία του μετάλλαξη, δηλαδή η νεοφιλελεύθερη δικτατορία. Αποτελούν τα απομεινάρια από αυτούς που διασώθηκαν την περίοδο που ο Σοσιαλισμός, ως εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού, μοίραζε λεφτά και ψεύτικη ευημερία. Δηλαδή κυρίως την περίοδο του "εκσυγχρονιστή" Σημίτη στην Ελλάδα και άλλων “εκσυγχρονιστών” τη δεκαετία του 90 σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όμως, το “Αριστεροί με Δεξιά τσέπη”, είναι άλλη μια καραμέλα, ένα κλισέ της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας, ενάντια σε εκείνους που διάλεξαν το στρατόπεδο των πληβείων, το οποίο μεγαλώνει με τρομακτικό ρυθμό καθώς η μεσαία τάξη καταστρέφεται συστηματικά.

Το "επιχείρημα"-κλισέ των υπηρετών του νεοφιλελευθερισμού είναι τόσο παρωχημένο, που εύκολα χάνεται μπροστά στην καταστροφή που σπέρνουν. Κατηγορούν για υποκρισία την “πλούσια” Αριστερά, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί είναι που θα έπρεπε να πάρουν νόμπελ υποκρισίας.

Αφού διαμόρφωσαν μια ολόκληρη κουλτούρα ακραίου ατομικισμού, αθρόας κατανάλωσης και εύκολου χρήματος τις προηγούμενες δεκαετίες, περιθωριοποιώντας ανελέητα όσους δεν έπαιζαν με τους κανόνες τους, αφού εξαφάνισαν την Αριστερά, η οποία ακόμα και τώρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθεί να βρει την αυτονομία της, τώρα κουνούν το δάχτυλο στους βουλευτές, ως ανακόλουθους με την ιδεολογία που οι ίδιοι κατέστρεψαν.

Η απύθμενη υποκρισία τους δεν είναι κάτι καινούργιο. Από την αρχή της κρίσης, σύσσωμο το οπλοστάσιο της προπαγάνδας επιστρατεύθηκε εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, των συνδικαλιστών και γενικότερα των “αμαρτωλών” Ελλήνων που ζούσαν πέρα από τις δυνατότητες τους, οι οποίοι κατά τα άλλα δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να παίζουν με τους όρους που αυτοί έθεσαν. Έκρυψαν έτσι κάτω από το χαλί τις τεράστιες ευθύνες των αφεντικών τους, τραπεζών και πολυθενικών, που τώρα έχουν και μια τεράστια ευκαιρία για χρυσές δουλειές.

Τώρα, θέλουν να φτιάξουν μια κοινωνία επαιτών και να προσλάβουν όσους επαιτούν για ένα κομμάτι ψωμί σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Όσους δεν χρειάζονται, θα πρέπει να τους ελεήσουν οι “Αριστεροί με τις Δεξιές τσέπες” για να δικαιολογήσουν την ιδεολογική τους κατεύθυνση.

Καθώς οι κανόνες δεν έχουν αλλάξει, αλλά αντίθετα γίνονται πιο άγριοι και σκληροί από ποτέ, θέλουν να εξοντώσουν κάθε απόπειρα αντίστασης και δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κάποιοι με μερικά εκατομμύρια διάλεξαν να συνταχθούν με τους πληβείους. “Ή θα γυρνάτε ρακένδυτοι χωρίς φράγκο, ή θα περάσετε στο δικό μας στρατόπεδο”, είναι η λογική τους. Είναι φυσικό, σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δύσκολα μπορεί να πολεμήσει κανείς εναντίον τους χωρίς φράγκο στην τσέπη.

Η παντελής έλλειψη ηθικής τους, επιβάλλει έναν άλλου είδους ορθολογισμό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Πρέπει να τιμωρηθούν μόνο οι άνθρωποι που έπαιρναν δάνεια, γιατί οι τραπεζίτες είναι από τη φύση τους διεφθαρμένοι! Πρέπει να ρίξετε μαύρο στους πλούσιους Αριστερούς βουλευτές, ακόμα και αν απέκτησαν τα λεφτά νόμιμα, επειδή μόνο εμείς οι “νεοφιλελέδες” είναι φυσιολογικό να έχουμε λεφτά, άσχετα αν τα έχουμε αποκτήσει με μίζες, αμαρτωλές offshore και σπατάλες σε βάρος του δημοσίου!

Ο Γιώργος Σταθάκης πάντως, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, έχει ήδη διαψεύσει ότι έχει μετοχές στην Blackrock, JP Morgan, Ελληνικός Χρυσός ή σε άλλη εταιρία.

Απ'ότι φαίνεται, τα ψέματα και η προπαγάνδα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τους υπηρέτες της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας.

No comments:

Post a Comment