Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / The German Thatcher confirms bureaufascists' plans! / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ Proxy wars everywhere, the planet already in flames ... / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / McCarthyism 2.0 against the independent information / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! / It has started: A global proxy war against freedom! / Βαρουφάκης: Το ΤΧΣ δεν ελέγχεται από το δημόσιο! / Η Ευρώπη συνθλίβεται από τους φασίστες, τους ισλαμοφασίστες, τους γραφειοφασίστες και τα αφεντικά τους / Europe crushed by the fascists, islamofascists, bureaufascists and their masters / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / From Tsipras to Corbyn and Sanders: This is not the Left we want / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies!

07 May, 2015

Γιατί η εγχώρια ελίτ δεν θέλει Grexit

Η τραπεζομιντιακή δικτατορία επιβάλει ευρώ "πάση θυσία"

globinfo freexchange

Έχει συμβεί ξανά και ξανά. Ωστόσο, το ΔΝΤ επιμένει στην ίδια συνταγή. Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θυμίζει πολύ την κατάσταση της Ρωσίας στα τέλη της δεκαετίας του 90. Η μόνη διαφορά τώρα είναι ότι το ΔΝΤ έχει ένα ενοποιημένο νόμισμα, το ευρώ, ως άλλοθι και δύο "συνεταίρους" (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) στους οποίους μπορεί να ρίξει το φταίξιμο για άλλη μια αποτυχία.

Όπως αναφέρει ο Γιόζεφ Στίγκλιτς στο βιβλίο του "Globalization and Its Discontents":

Το ΔΝΤ φοβόταν ότι μια υποτίμηση του ρουβλίου θα εκκινούσε έναν νέο γύρο πληθωρισμού. Η επιμονή του να διατηρήσει η Ρωσία ένα υπερτιμημένο νόμισμα και η υποστήριξή του με δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια τελικά συνέθλιψε την οικονομία. (Όταν το ρούβλι τελικά υποτιμήθηκε το 1998, ο πληθωρισμός δεν εκτινάχθηκε όπως φοβόταν το ΔΝΤ και η οικονομία βίωσε την πρώτη σημαντική της ανάπτυξη.)

και

Για τους ολιγάρχες που προσπαθούσαν να βγάλουν τα λεφτά τους από τη χώρα, η υπερτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία ήταν πλεονέκτημα καθώς σήμαινε ότι μπορούσαν να πάρουν περισσότερα δολάρια με τα ρούβλια τους, καθώς έκρυβαν τα κέρδη τους σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς.


Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την προπαγάνδα του φόβου που εξαπέλυσε το μιντιακό σύστημα πολύ πριν την ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σχετικά με την καταστροφή που θα επέλθει για την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit. Η κοινή γνώμη έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου (αν και αυτό μάλλον αρχίζει να αλλάζει), επειδή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ήταν μια κομβική ήττα για την Ελληνική και τις Ευρωπαϊκές ελίτ, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για την πτώση της χρηματοπιστωτικής τους αυτοκρατορίας.

Στην περίπτωση του ευρώ, οι ντόπιοι ολιγάρχες βγαίνουν άμεσα κερδισμένοι από το σκληρό νόμισμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα είναι η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη! (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/12/blog-post_9.html)

Βουλευτές του Ποταμιού επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ "πάση θυσία". Ο ηγέτης του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την πρόσφατη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ "πάση θυσία" γιατί ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης. 

Έχει δίκιο, μόνο που δεν διευκρίνισε για ποιους θα είναι κόλαση. Για τους εγχώριους ολιγάρχες που θα χάσουν πολλά λεφτά από ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα. Αντιθέτως, η Ελληνική οικονομία θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει και να ανασάνουν μαζί της χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκατομμύρια Έλληνες. 

Όχι ότι θα είναι περίπατος. Όχι ότι θα είναι εύκολο, ότι δεν θα δεχθεί έναν νέο σκληρό πόλεμο η Ελλάδα. Αλλά είναι ο μόνος δρόμος αυτή τη στιγμή που μπορεί να δώσει ελπίδα. Ο πραγματικός δρόμος της κόλασης για την πλειοψηφία των Ελλήνων θα είναι η ολοκληρωτική υποταγή στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές στις οποίες επιμένουν οι δανειστές παρόλο που έχουν αποτύχει από κάθε άποψη. Η επιμονή στον αργό, βασανιστικό θάνατο.

Μετά απ'όλα αυτά, είναι άραγε τυχαίο ότι η χρηματοπιστωτική μαφία προωθεί το σχέδιο 2 για την Ελλάδα (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/04/2.html) με πιθανή συμμετοχή των νεοφιλελεύθερων συστημικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι;

No comments:

Post a Comment