Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

05 July, 2016

Επιδημία από exits - Η Αμερικανική αυτοκρατορία θα πρέπει να είναι έξαλλη με τη Γερμανική ακαμψία


Μετά την επικράτηση της ψήφου υπέρ του Brexit στο Βρετανικό δημοψήφισμα, μια σειρά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τα αληθινά τους αισθήματα. Καθώς το φάντασμα της ακροδεξιάς απειλεί να καταλάβει τη Γηραιά Ήπειρο, μετά και από την πλήρη αποτυχία της ΕΕ να χειριστεί αποτελεσματικά το μεγάλο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, αρκετές χώρες αρχίζουν να απειλούν το σαθρό οικοδόμημα της Ένωσης μέσα από μια επιδημία εξόδων.

Ειδικότερα, χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία, του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, φαίνεται ότι είναι έντονα δυσαρεστημένες από την αδυναμία της ΕΕ να χειριστεί αποτελεσματικά το προσφυγικό και ίσως, προβάλλοντάς το και ως αφορμή, δείχνουν την τάση να ακολουθήσουν το Βρετανικό μονοπάτι.

Ένα μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας φαίνεται να οφείλεται και στο γεγονός ότι αυτές οι χώρες αισθάνονται παραγκωνισμένες και αποκομμένες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της ιδρυτικής ομάδας και των χωρών του σκληρού πυρήνα της ΕΕ.

Έτσι, η Αμερικανική αυτοκρατορία μπορεί να μην είναι εντελώς δυσαρεστημένη με ένα πιθανό Brexit, καθώς οι παραδοσιακές πολιτικές πρακτικές θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τη μέγιστη δυνατή επιρροή των ΗΠΑ πάνω στον πιο παραδοσιακό τους σύμμαχο, ωστόσο, θα πρέπει να είναι έξαλλη βλέποντας τις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ να σκέφτονται την πιθανότητα να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Η οικονομική ολιγαρχία, φορέας του νεοφιλελεύθερου διεθνισμού και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες απώλειες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένας οικονομικός πόλεμος ανάμεσα στους υπεργίγαντες του μεγάλου κεφαλαίου. Μέσα σε αυτή την όλο και πιο χαοτική κατάσταση, οι συνθήκες είναι περισσότερο περίπλοκες απ'ότι δείχνουν.

Το Αμερικανικό τραπεζικό/εταιρικό κεφάλαιο προωθεί την πιο πιστή του μαριονέτα, Χίλαρι Κλίντον, ως την πιο κατάλληλη να σπάσει τη Σινο-Ρωσική συμμαχία, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αντίπαλο μοντέλο μέσα από τις χώρες BRICS και άλλους σχηματισμούς, ενάντια στο Δυτικό νεοφιλελεύθερο οικονομικό μονοπώλιο. Για να γίνει αυτό, η Αμερικανική αυτοκρατορία θα πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσει τις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ μέσα στους Δυτικούς σχηματισμούς. Θεωρητικά, η Γερμανία θα έπρεπε να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η παράνοια των Γερμανών τεχνοκρατών που απαιτούν περισσότερο σαδο-μονεταρισμό από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ακόμα και μετά το σοκ της ψήφου υπέρ του Brexit, μοιάζει εντελώς ανεξήγητη.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι εθνικιστές και οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές συνεχώς αυξάνουν τις δυνάμεις τους παντού, βλέποντας με απέχθεια μια ήδη Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Γιατί λοιπόν οι Γερμανικές πολιτικές μαριονέτες παίζουν με τη φωτιά; Γιατί θέτουν σε κίνδυνο τον πολύτιμο νεοφιλελεύθερο διεθνισμό τους;

Μια εναλλακτική πιθανή εξήγηση, είναι ότι το Γερμανικό κεφάλαιο επιχειρεί να αυτονομηθεί προσπαθώντας να δημιουργήσει τον δικό του πόλο μέσα στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί τεχνοκράτες δεν ξέρουν άλλο τρόπο από την κυρίαρχη, νεοφιλελεύθερη οικονομική σχολή της καταστροφής και των αντίστοιχων πολιτικών του ΔΝΤ. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η μηδενική ευελιξία και η απόλυτη προσήλωση σε μια νέα επιχείρηση τύπου Treuhand που θα αφορά όλη την Ευρώπη, πάντα προς όφελος πρωτίστως της Γερμανικής ολιγαρχίας. Παρόλο που οι πολιτικές αυτές κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία, δεν δίστασαν να πιέσουν τη δεύτερη οικονομία της ευρωζώνης, τη Γαλλία, να προχωρήσει σε αντι-εργατικά μέτρα, χρησιμοποιώντας τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν θα διστάσουν να επιβάλλουν τη συνταγή του σαδο-μονεταρισμού ακόμα και μέσα στην ίδια τη Γερμανία.

Ταυτόχρονα, διεξάγεται και ένας υπόγειος οικονομικός πόλεμος. Οι επιζήσαντες θα κηρύξουν την απόλυτη κυριαρχία της νέας Φεουδαρχίας των τραπεζών και πολυεθνικών. Είδαμε ορισμένα παραδείγματα που βγήκαν στην επιφάνεια. Η απόπειρα εξαγοράς της Monsanto από την Bayer, ή ακόμα και η κήρυξη πολέμου του Αμερικανοκρατούμενου ΔΝΤ κατά της Deutsche Bank, δηλώνοντας ανοιχτά ότι το Γερμανικό τραπεζικό τέρας αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο, μέχρι να γίνει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, η επιδημία εξόδων μπορεί να διαλύσει την ΕΕ, με τον εφιάλτη της ακροδεξιάς να κρέμεται πάνω από την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Russia Today, ο Τσέχος πρόεδρος πρότεινε δημοψήφισμα όχι μόνο για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ, αλλά και για την παραμονή ή όχι της Τσεχίας στο ΝΑΤΟ! Άρα, η Αμερικανική αυτοκρατορία θα πρέπει να είναι πραγματικά εξοργισμένη με τη Γερμανική αδιαλλαξία και ακαμψία αυτή τη στιγμή. Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα σ'αυτό το χάος, καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε ...

No comments:

Post a Comment